ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΕΠΟΧΗΣ. Ένας οδηγός για τις μαγευτικές ανεμώνες.
 
Στο Χλόη flowers exclusive απλά λατρεύουμε τη ντελικάτη ομορφιά των Ανεμώνων . Δεν είναι τόσο δημοφιλή σε σχέση με τα παραδοσιακά τριαντάφυλλα και  ορτανσίες, είναι όμως κάτι ιδιαίτερο. Καθώς μπήκαμε στην Άνοιξη και στην κορύφωση τους, σκεφτήκαμε ότι να τους δώσουμε την δημοσιότητα που τους αξίζουν.
Εδώ είναι μερικές από τις κορυφαίες συμβουλές μας για τις ανεμώνες. Ακόμα κι αν δεν έχετε ξανακούσει για ανεμώνες, πιθανότατα θα τις αναγνωρίσετε.
Με τα λεπτοκαμωμένα πέταλά τους και το σκούρο κέντρο τους είναι εύκολο να τις αναγνωρίσεις και να τις βρεις σε αποχρώσεις λευκού, ροζ, φούξια, κόκκινου, βαθύ μοβ και σε πανέμορφες παστέλ. Το όνομα είναι ελληνικής προέλευσης και μεταφράζεται ως «αιολικό λουλούδι», το οποίο θεωρείται ότι σημαίνει ότι ο άνεμος φυσάει τα πέταλά του ανοιχτά και με την πάροδο του χρόνου φυσάει τα νεκρά πέταλα μακριά. Οι ανεμώνες είναι διαθέσιμες το φθινόπωρο, το χειμώνα και την άνοιξη, με την καλύτερη εποχή τους να είναι η άνοιξη.
 
 
Οι Ανεμώνες συνεχίζουν να μεγαλώνουν, όταν κοπούν ή τοποθετηθούν σε ένα μπουκέτο. Αυτό ακούγεται μάλλον περίεργο, αλλά πράγματι ανοίγουν πολύ γρήγορα και είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψην όταν κάποιος δημιουργεί συνθέσεις με ανεμώνες. Φυσικά αυτό σημαίνει ότι οι Ανεμώνες είναι όμορφες από μόνες τους, ίσως συνδυασμένες με ένα απλό πράσινο φύλλωμα.
Όσο για τη δημιουργία, το ιδιαίτερο με τις Ανεμώνες, είναι ότι φαίνονται πολύ ρομαντικές σε ανθοσυνθέσεις. Σας συνιστούμε να τις τοποθετήσετε ανάμεσα σε λουλούδια όπως ορτανσίες, λυσιάνθους, κλεματίδες, αστίλβες ή τριαντάφυλλα David Austin.
Για ένα πιο ελαφρύ κι έξυπνο στυλ, κολλήστε σε ένα χρωματισμό, και τα σκούρα κέντρα τους θα δώσουν στη σύνθεση μια μαγευτική ποιότητα. Σας συνιστούμε να βάλετε λευκές και να επιλέξετε τριαντάφυλλα και / ή φρέζιες. Αν αυτό ακούγεται σαν κάτι που μπορεί να φανταστείτε τότε μην χάσετε το Chic White Anemone μπουκέτο μας!
 
Η φροντίδα τους.
Ακολουθούν μερικές συμβουλές που σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις Ανεμώνες σας:
1. Οι ανεμώνες είναι ιδιαίτερα διψασμένα λουλούδια,  που πρέπει να έχουν άφθονο νερό, ωστόσο θυμηθείτε να το αλλάζετε κάθε μέρα. 
2. Αποθηκεύστε τις ανεμώνες σας ή τοποθετήστε τις συνθέσεις σας κάπου δροσερά για να εμποδίσετε τα λουλούδια να ανοίγουν πολύ γρήγορα.
3. Όπως είπαμε προηγουμένως, δώστε τους κάποιο χρόνο για να ανοίξουν. Όταν φτάνετε στο σπίτι από τον ανθοπωλείο, τα πέταλά τους μπορεί να είναι κλειστά, αλλά μέσα σε μια ώρα θα έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται αρκετά όμορφα. 
 
Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός βοήθησε να ρίξει φως σε αυτό το υπέροχο λουλούδι!