Οδηγός για Ορτανσίες

Οι ορτανσίες είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο δημοφιλή λουλούδια στο Χλόη flowers exclusive. Τις χρησιμοποιούμε συχνά σε ανθοσυνθέσεις για γάμους, πάρτι και εκδηλώσεις και σε φρέσκες ανθοδέσμες μας, έτσι αυτό το μήνα σκεφτήκαμε να 

ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά και να μοιραστούμε μαζί σας κάποια από τη σοφία μας!

 

 Ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά στην Ιαπωνία, αλλά οι ορτανσίες αναπτύσσονται τώρα σε όλο τον κόσμο και μπορούμε να τις έχουμε διαθέσιμες όλο το χρόνο. Αρχίζουν να ανθίζουν στη Ελλάδα τον Ιανουάριο και συνήθως παραμένουν στη σεζόν μέχρι τον Νοέμβριο. Τις προμηθευόμαστε από την Ελλάδα, την Ολλανδία και την Κολομβία.

Η πιο δημοφιλής μορφή της ορτανσίας (και αυτή με την οποία συνήθως δουλεύουμε) είναι η ποικιλία της Hydrangea macrophylla της οποίας ο ανθός είναι ένα μεγάλο κεφάλι μικρής συστοιχίας λουλουδιών με σχήμα pom-pom. Άλλες ποικιλίες περιλαμβάνουν ένα δαντελωτό σχήμα Hydrangea macrophylla, το οποίο διαθέτει δακτυλίους με κεφαλές λουλουδιών και το πιο κωνικό σχήμα Hydrangea paniculata. 
 
 
Συνθέσεις με ορτανσίες
Οι ορτανσίες είναι όμορφες ακόμη και μόνες τους, ιδιαίτερα όταν βρίσκονται στην εποχή τους και έχουν ιδιαίτερα μεγάλο κεφάλι λουλουδιών.
Εάν θέλετε να συνδυάστε τις ορτανσίες σε μια κλασσική φυτική διάταξη τότε συνιστούμε να τις χρησιμοποιήσετε με άλλα όμορφα εποχής λουλούδια όπως οι παιώνιες, οι τριαντάφυλλα και οι κάλες. Πανέμορφοι συνδυασμοί γίνονται ακόμη και με φρέζιες, νεραγκούλες, viburnum και κρασπέντιες. Ιδιαίτερα η λευκή και η πράσινη ορτανσία είναι εκλεπτυσμένη, είναι ιδανική για παραδοσιακούς ελληνικούς γάμους!
 
 
 Εάν θέλετε μια πιο διαφορετική σύνθεση, πιο τεχνική, συνδυάστε αστίλβη, βερόνικες που έχουν μια πιο ελαφριά υφή.
Μην φοβάστε να πειραματιστείτε και με τα απίστευτα τριαντάφυλλα της ποικιλίας David Austin Roses. Οποιοσδήποτε χρωματισμός δείχνει ξεχωριστός, ακόμη και με θερμότερες αποχρώσεις όπως το ροζ με νότες ροδάκινου και κοραλλιών. 
 
 
 
 Φροντίδα για Ορτανσίες.
Όπως μπορεί να έχετε μαντέψει από το όνομα Ορτανσίες (Hydrandeas-από το Υδραγγεία) χρειάζεστε πολύ νερό! Εδώ είναι μερικές από τις κορυφαίες συμβουλές μας για να διατηρήσετε την ορτανσία σας ενυδατωμένη. 
 
1. Ο καλύτερος τρόπος είναι να βυθίσετε τις ορτανσίες σας κατευθείαν μέσα στο νερό ή να τις ψεκάσετε. Πίνουν περισσότερο νερό από το κεφάλι τους παρά από τις ρίζες τους.
2. Οι μίσχοι των λουλουδιών θα πρέπει να κοπούν σε γωνία 45 μοιρών τόσο όταν φτάνετε στο σπίτι, όσο και κάθε λίγες μέρες, αλλά εάν οι Ορτανσίες σας έχουν ένα ξυλώδες στέλεχος τότε φροντίστε να κόψετε το στέλεχος. Αυτό θα μεγιστοποιήσει το νερό που μπορούν να πίνουν.
3. Για να αναζωογονήσετε τις ορτανσίες γεμίστε το νεροχύτη σας με αρκετό νερό για να καλύψετε το δοχείο και περιμένετε μέχρι να σταματήσουν οι φυσαλίδες αέρα. Στη συνέχεια αφήστε τις Ορτανσίες σας να στραγγίξουν. Σε 20 λεπτά θα φαίνονται πάλι φρέσκες.
 
 
 Καλλιέργεια της Ορτανσίας
 
Για όποιον ψάχνει να αναπτύξει τις ορτανσίες του, εδώ είναι μερικές λέξεις floral συμβουλές:
1. Το χρώμα των Ορτανσιών σας θα καθοριστεί από το επίπεδο pH του εδάφους σας. το αλκαλικό χώμα παράγει ροζ λουλούδια και το όξινο χώμα παράγει μπλε χρώμα. Είναι δυνατή η αλλαγή των επιπέδων του pH, αλλά λόγω του ασβεστόλιθου σε πολλές περιοχές της Ελλάδος αυτό είναι δύσκολο και οι περισσότερες Ορτανσίες θα επανέλθουν σε ένα ροζ χρώμα.
2. Κόβετε τις ορτανσίες σας κάθε χρόνο για να τις κρατήσετε αυθεντικές και όχι ακανθώδεις, αυτό σημαίνει ότι τις εμποδίζουμε να έχουν πάρα πολλά στελέχη (κοτσάνια) και όχι αρκετό φύλλωμα. Στα μέσα του Σεπτέμβρη είναι η εποχή του χρόνου για να τις κόψετε. Φροντίστε να τις τοποθετήσετε σε ένα μεγάλο βάζο με άφθονο νερό μέχρι να σταματήσουν να πίνουν.
3. Και, φυσικά, κρατήστε τις ορτανσίες σας καλά-ποτισμένες όσο μεγαλώνουν και μετά.
Ελπίζουμε ότι έχετε βρει αυτό τον οδηγό χρήσιμο.
Για περισσότερες floral κορυφαίες συμβουλές παρακολουθήστε μας και δεν θα χάσετε....